Kremet pastagryte med norske pølser er en hverdagsfavoritt hos det norske folk. Her gir vi deg den enkle oppskriften.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Forbered ingrediensene: Paprika i terninger, løk i terninger, hvitløk finhakket, kjøttpølse i terninger og revet parmesan.
2
Lag gryten
Varm olje i en passe stor gryte på middels høy varme, stek paprika og løk til de begynner å bli myke. (6-8 min) Rør inn hvitløk, krydder, salt og pepper. Legg i middagspølse terninger og stek videre i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitvinseddik, buljong og pasta. Bland godt sammen. (Pastaen skal være dekket med væske, tilfør mer vann hvis nødvendig).
3
Kok opp
Kok opp, reduser varmen og sett på lokk. Sjekk hver femte minutt, rør lett og tilfør mer vann hvis nødvendig.
4
Rør inn fløte og parmesan
Når pastaen er ferdig kokt rører du inn parmesan og fløte. Sett gryten til side og la den hvile i noen minutter før du strør over hakket basilikum og gjerne mer parmesan.
5
Server
Server med hvitløksbrød.