Fremgangsmåte
1 Skjær rødløk i skiver
Kutt 2 stk rødløk i tynne skiver. Gjerne med en mandolin.
2 Lag laken
Bland 1 ts sukker, 0,5 ts salt og 0,6 dl eplecidereddik i en kjele. Kok opp blandingen og sett kjelen til side.
3 Bland rødløk og laken sammen
Legg den oppkuttede rødløken i kjelen sammen med lake, og la det trekke minimum i ca. 20 minutter.
Syltet rødløk passer perfekt på en burger på grillen, eller på brødskiven sammen med pålegg. Rødløken holder seg ca. to uker i kjøleskapet.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Rødløk | 2 stk | |
Eplecidereddik | 0,5 dl | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Salt | 0,5 ts |
Relevante oppskrifter med syltet rødløk
Saftig umami burger
Supersaftig umami burger med sjampinjong, taleggio, ruccola, syltet rødløk og urtemajones! Denne blir det kamp om!
Homestyle burger med fries
Klassisk homestyle burger med bacon, brugerdressing, tomat, rødløk, salat og pommes frites. Nam!
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.