Fremgangsmåte
1 Forbered og stek carréen
Sett ovn på 160 °C. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og stek på høy varme i olje. Sett ned varmen litt og tilsett smør, knust hvitløk og urter. Øs over kjøttet og stek til fin stekeskorpe. Legg i ildfast form og stek til kjernetemperatur på ca. 56 °C. La hvile i 10 minutter før du skjærer i det.
2 Stekt steinsopp
Bløt ut soppen, klem ut vann og stek i 1 ss smør med litt salt og pepper.
3 Urtepoteter
Gi potetene et oppkok og la koke i 5-6 minutter. Varm opp en stekepanne på middels til høy varme og ha i olje og urter. La potetene surre videre. Sett ned varmen litt, tilsett smør og surr til potetene er møre.
4 Sellerirotpuré
Skrell og del sellerirot i terninger. Kok møre i vann og melk. Sil av og kjør til puré. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
5 Honningglaserte gulrøtter
Skrell eller skrap gulrøttene og stek dem i 1 ss smør på middels varme i 3-4 minutter. Tilsett honning stek videre til knapt møre, 2-3 minutter til. Ha i finhakket hvitløk og 1 ss smør helt mot slutten. Krydre med salt og pepper.
Server lammecarréen i skiver med ett bein per skive. Danderes med diverse tilbehør på et fat eller rett på tallerkenen. Vel bekomme, fra den norske bonden!
Gourmetlam lammecarré 1 kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Lammecarré | 1 kg | |
Salt & Pepper | ||
Nøytral olje | 1 ss | |
Smør | 1 ss | |
Hvitløk | 2 fedd | |
Friske urter | Noen kvaster | |
Stekt steinsopp | ||
Tørket steinsopp | 20 g | |
Smør | 1 ss | |
Urtepoteter | ||
Små poteter | 800 g | |
Olivenolje | 1 ss | |
Smør | 1 ss | |
Finhakket rosmarin | 2 ss | |
Finhakket timian | 2 ss | |
Sellerirotpuré | ||
Sellerirot | 400 g | |
Vann | 3 dl | |
Melk | 1 dl | |
Kremfløte | 1 dl | |
Smør | 2 ss | |
Salt & Pepper | ||
Honningglaserte gulrøtter | ||
Gulrøtter | 400 g | |
Smør | 2 ss | |
Honning | 2 ss | |
Hvitløk | 1 fedd | |
Salt & Pepper |
Melkeprotein inkl laktose |
Selleri |