Go to main content
Lammegryte

En smaksrik og varmende lammegryte full av mørt kjøtt og gode grønnsaker. Med sin fyldige smak er dette en nydelig påske middag. Denne oppskriften er en one pot variant med grønnsaker, laurbærblad og norsk lam fra Gilde.

The current vote is 5 stars out of 5.
(12)
Lammegryte
60 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Kutt opp grønnsaker

Vask, rens og del sjalottløk i båter, gulrot i terninger og purre i ringer. Finhakk hvitløken.

2 Stek lammet i en jerngryte

Varm olivenolje i en jerngryte og tilsett lammekjøtt, sjalottløk og hvitløk. Stek ingrediensene til kjøttet har fått en fin farge. Så tilsetter du purre, gulrot og hakkede tomater.

3 Smak til og kok opp

Legg i buljong og laurbærblad, og smak deg frem med salt og pepper. La det småkoke i ca. 45 minutter. Til slutt kan du smake til med balsamico eddik.

4 Server

Server one pot lammegryten på noen skiver godt brød, og topp med persille og skivet rødløk.

God middag, fra den norske bonden!

Ujvjdur62u

-Hverdagslam Strimler 300g Enh

NYT

Du trenger
Gilde hverdagslam i strimler 300 g (1 pk)
Sjalottløk 2 stk
Olivenolje 3 ss
Gulrot 4 stk
Purre 1 stk
Hvitløksfedd 2 stk
Rosmarin 1 neve
Finhakkede tomater (boks) 1 boks
Salt & Pepper 0,5 ts
Kjøttbuljong 0,5 l
Laurbærblad 1 stk
Balsamicoeddik

Svoveldioksid og sulfitter

Se flere oppskrifter

Lammefrikassé med grønnsaker og poteter på en tallerken no030418
Rating of this product is 3.89 out of 5.

Klassisk lammefrikassé

Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.

Lammelar med chevrepanacotta

Oppskrifter med norsk lam fra Gilde

Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…