Fremgangsmåte
1 Kutt opp grønnsaker
Vask, rens og del sjalottløk i båter, gulrot i terninger og purre i ringer. Finhakk hvitløken.
2 Stek lammet i en jerngryte
Varm olivenolje i en jerngryte og tilsett lammekjøtt, sjalottløk og hvitløk. Stek ingrediensene til kjøttet har fått en fin farge. Så tilsetter du purre, gulrot og hakkede tomater.
3 Smak til og kok opp
Legg i buljong og laurbærblad, og smak deg frem med salt og pepper. La det småkoke i ca. 45 minutter. Til slutt kan du smake til med balsamico eddik.
4 Server
Server one pot lammegryten på noen skiver godt brød, og topp med persille og skivet rødløk.
God middag, fra den norske bonden!
-Hverdagslam Strimler 300g Enh
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde hverdagslam i strimler | 300 g (1 pk) | |
Sjalottløk | 2 stk | |
Olivenolje | 3 ss | |
Gulrot | 4 stk | |
Purre | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Rosmarin | 1 neve | |
Finhakkede tomater (boks) | 1 boks | |
Salt & Pepper | 0,5 ts | |
Kjøttbuljong | 0,5 l | |
Laurbærblad | 1 stk | |
Balsamicoeddik |
Svoveldioksid og sulfitter |
Se flere oppskrifter
Klassisk lammefrikassé
Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.
Oppskrifter med norsk lam fra Gilde
Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…