Fremgangsmåte
1 Hvis du bruker Gilde lammestrimler gjør du slik
Varm olje i en panne og stek kebabstrimlene sammen med krydderet i ca. 5 - 10 minutter på middels høy varme.
2 Hvis du bruker Gilde lammeskav gjør du slik
Rist eller bank lett på den fryste pakken slik at kjøttet løsner fra hverandre og det blir lettere å tilberede. Varm olje i en panne og stek lammeskaven sammen med krydderet i ca. 5 minutter på middels høy varme.
3 Varm lefser og kutt opp grønnsaker
Varm hvetelefser eller pitabrød etter anvisning og fyll de deretter med skav, tomater, løk og salat. Fyll gjerne også med mais, fersk mynte, tzatziki, kebabdressing eller hummus.
TIPS!
Tips! Skavet kjøtt kan brukes til kebab, wraps, wok, pizza eller i gryter. Kjøttet er skåret i tynne skiver og det tiner på kort tid og stekes dermed ferdig i løpet av få minutter. Kan tilberedes direkte fra fryst tilstand.
Hverdagslam lammeskav 300 g
Du trenger | ||
---|---|---|
Lammeskav | 300 g | |
Chilipulver | 2 ts | |
Spisskummen | 1 ts | |
Hvitløkspulver | 1 ts | |
Salt & Pepper | ||
Cherrytomater | 1 boks | |
Rødløk | 1 stk | |
Salat | 1 stk | |
Tortillalefser | 4 stk |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Lammespyd med salat og tzatziki
Man kan benytte seg av ferdig oppskårede stykker av lammekjøtt fra Gilde hvis man ikke ønsker å skjære opp et lammelår.
Lammecurry med ris og nanbrød
Lammecurry er en slager som passer hele året! Det indiske kjøkkener er kjent for fantastiske gryter, og i denne oppskriften har vi kombinert smak og styrke med godt norsk lam. Hvis ikke denne…
Pitapizza med lammeskav
Pitapizza er løsninger dersom du vil lage en rask og enkel middag. Dette er en oppskrift hvor vi har brukt godt norsk hverdagslam og hvit saus. Resultater er en supergod og enkel pizza med lammekjøtt.…
Pasta med lammeskav
Middagstips for hverdagen! Viste du at lam passer perfekt til pasta? Prøv denne oppskriften da vel.
Asiatisk lammecurry med urter og grønnsaker
Unn deg litt ekstra i påsken og disk opp en lammecurry med mye smak og styrke. Dette er en enkel og rask lammegryte hvor vi har kombinert asiatiske smaker med godt norsk lam. Hvis ikke denne…