Go to main content
Helstekt lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker og chèvre panacotta

Oppskrift på helstekt lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker og chèvre panacotta. Lammelår er perfekt når du skal ha mat til mange, og er spesielt populært til påske. Størrelsen på et lammelår vil alltid variere. En huskeregel er å beregne ca. 400 gram lam (inkludert ben) per person. For 4 personer bør man minimum ha et lår på 1,6 kg.

The current vote is 5 stars out of 5.
(6)
Lammelar med chevrepanacotta
220 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Forbered lammelåret

Finhakk hvitløk og bland det sammen med resten av ingrediensene til marinaden – bruk bare halvparten av timian. Legg lammelåret i en plastpose (gjerne dobbel, så er du sikker på at det ikke går hull på den) og hell over marinaden. Knyt godt sammen. Masser inn smakene, og la lammelåret stå i kjøleskapet i ca. 5 timer.

2 Stek lammelåret

Ta kjøttet ut fra kjøleskapet og la det få romtemperatur. Pensle låret med smør, og kvern over godt med pepper og hakket timian. Stek så lammelåret i en ildfast form på 125 grader i ca. 3 timer. Bruk et steketermometer – ved 65 grader er kjøttet rosa og ved 70-75 grader er det gjennomstekt.

Husk å la kjøttet hvile før servering.

3 Rotgrønnsaker

Del grønnsakene i jevne biter. Legg så grønnsakene og hele hvitløksfedd sammen med lammelåret i de siste 40. minuttene av steketiden. Ha over litt ekstra olivenolje.

TIPS!

Tips - lag en enkel saus til lammet:

Hell kraften fra lammet i en kjele og tilsett matfløte til sausen får ønsket konsistens. Kok opp i 2-3 minutter, og pisk inn litt temperert (mykt) smør slik at sausen får en fyldigere og mer avrundet smak.

4 Chèvre panacotta

Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen chevre, kremfløte og egg i en blender, og fordel røren i 4 former. Sett i vannbad i langpanne i ovnen, og stek i 40 minutter.

Server så lammelåret med ovnsbakte rotgrønnsaker og chevre panacotta, og nyt kvelden.

God påske, fra den norske bonden!

Du trenger
Lammelår 1,6 kg
Poteter 8 stk
Gulrøtter 2 stk
Fennikel 1 stk
Hvitløk 1 stk
Marinade
Hvitløksfedd 4 stk
Rødvin 2 dl
Soyasaus 2 ss
Balsamicoeddik 2 ss
Olivenolje 1 dl
Timian 2 never
Chevre panacotta
Chevre 140 g
Kremfløte 2,5 dl
PRIOR egg 2 stk
Saus (valgfritt)
Kraft
Matfløte
Romtemperert smør

Gluten
Soya
Svoveldioksid og sulfitter
Melkeprotein inkl laktose
Egg

Se også

Lammelar med chevrepanacotta

Oppskrifter med norsk lam fra Gilde

Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…

Ovnsgrillet pinnekjott crispy lamb med spro gronnsaker i pannekaker no025681

Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker

I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.