Fremgangsmåte
1 Start med Rødøkskompott
Skjær rødløk i tynne skiver. Ha løkstrimlene i en kjele med lokk. Sett plata på litt over middels. Ha i litt smør. Når rødløken begynner å "svette" skrus varmen ned og lokket tas på. Rør slik at løken ikke brennes. Når løken har blitt helt myk, skrus varmen opp til over middels. Ha i resten av smøret, sukker og eddik. La kjelen stå, rør jevnlig.
Kompotten er ferdig når all vesken har fordampet og kompotten er tykk og jevn.
2 Bruschetta
Stek loffskiver i pannen med smør, salt og pepper. Når loffskivene er crispy smører du på et tynt lag med sennep. Legg deretter på lammerullskiver etter ønske. Topp med rødløkskompotten.
Lammerull 100g
Du trenger | ||
---|---|---|
Loff | 4 skiver | |
Lammerull | 1 pk | |
Grov sennep | 1 glass | |
Kruspersille | 1 bunt | |
Rødløkskompott | ||
Rødløk | 4 stk | |
Smør | 4 ss | |
Hvitt sukker | 6 ts | |
Eplecidereddik | 4 ss | |
Balsamicoeddik | 1 ts | |
Salt & Pepper |
Gluten |
Sennep |
Melkeprotein inkl laktose |
Svoveldioksid og sulfitter |
Se flere juleoppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.