Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Dette kan sløyfes hvis du kjøper ferdig i butikken.
Kutt Jalapeno i tynne skiver og legg i et rent glass med lokk.
Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker og hell den varme laken over skivene med jalapeno, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur minimum 1 time.
Syltet rødløk
Kutt Rødløken tynt og legg i et glass med lokk. Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker.
Hell varm lake over rødløken, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur i minimum 1 time.
Sterk syrlig dressing
Bland rømme, koriander, grønn tabasco, lime zest og salt sammen til en deilig dressing.
2 Lag kjøttboller i tomatsaus
Begynn med å lage kjøttboller i tomatsaus.
Start med å kutt hvitløk tynt og fres med olje I en kjele. Når hvitløken begynner å dra farge har du i hermetiske tomater og krydderblandingen.
La det små koke på lav temperatur i 10 minutter. Kjør dermed opp tomatsausen med en stavmikser. Ha i kjøttbollene og la trekke i tomatsausen i 10 minutter for å bli gjennomvarme.
3 Gratiner sandwichen i ovnen
Sett ovnen på 200 grader over/under varme. Åpne sandwich litt og toast i 5-8 minutter.
Ha rømmedressing i bunn, legg 5 stk kjøttboller i tomatsaus i sandwichen og topp med montrey jack og jarlsberg. Toast i ovnen 5 minutter til.
Ha over enda mer rømmedressing og topp videre med syltet rødløk, syltet jalapeno og koriander.
Vel bekomme, fra den norske bonden, og det norske kokkelandslaget!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde "Slakterens beste kjøttboller" | 800 g (2 pk) | |
Baguette | 10 stk | |
Revet ost | 150 g (Jarlsberg) | |
Revet ost | 150 g (Monterey jack) | |
Tomatsaus | ||
Hermetiserte tomater | 400 g | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Chipotle chilipulver | 2 ts | |
Røkt paprikapulver | 1 ts | |
Hvitt sukker | 10 g | |
Hjemmelaget syltet jalapeños | ||
Jalapeños | 100 g | |
Hvitvinseddik | 100 g | |
Vann | 100 g | |
Hvitt sukker | 50 g | |
Hjemmelaget syltet rødløk | ||
Rødløk | 100 g | |
Hvitvinseddik | 100 g | |
Vann | 100 g | |
Hvitt sukker | 50 g | |
Sterk / syrlig rømmedressing | ||
Lettrømme | 200 g | |
Koriander | 40 g | |
Tabasco | 20 dråper (Grønn tabasco) | |
Lime (saft og revet skall) | 1 stk | |
Salt | 2 klyper |
Melkeprotein inkl laktose |
Flere oppskrifter fra det norske kokkelandslaget
Umamigryte med kjøttboller
Umamigryte med kjøttboller, sopp og potet laget av norges kokkelandslag.
Klassisk pasta med italienske kjøttboller
En ekte italiensk klassiker med våre beste kjøttboller noensinne! Oppskriften er laget av norges kokkelandslag.
Wrap med kjøttboller, sopp og karamellisert løk
Denne oppskriften er laget av kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.
Gryte med italienske kjøttboller og parmesan
Denne oppskriften er laget av det norske kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.