Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Dette kan sløyfes hvis du kjøper ferdig i butikken.
Kutt Jalapeno i tynne skiver og legg i et rent glass med lokk.
Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker og hell den varme laken over skivene med jalapeno, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur minimum 1 time.
Syltet rødløk
Kutt Rødløken tynt og legg i et glass med lokk. Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker.
Hell varm lake over rødløken, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur i minimum 1 time.
Sterk syrlig dressing
Bland rømme, koriander, grønn tabasco, lime zest og salt sammen til en deilig dressing.
2 Lag kjøttboller i tomatsaus
Begynn med å lage kjøttboller i tomatsaus.
Start med å kutt hvitløk tynt og fres med olje I en kjele. Når hvitløken begynner å dra farge har du i hermetiske tomater og krydderblandingen.
La det små koke på lav temperatur i 10 minutter. Kjør dermed opp tomatsausen med en stavmikser. Ha i kjøttbollene og la trekke i tomatsausen i 10 minutter for å bli gjennomvarme.
3 Gratiner sandwichen i ovnen
Sett ovnen på 200 grader over/under varme. Åpne sandwich litt og toast i 5-8 minutter.
Ha rømmedressing i bunn, legg 5 stk kjøttboller i tomatsaus i sandwichen og topp med montrey jack og jarlsberg. Toast i ovnen 5 minutter til.
Ha over enda mer rømmedressing og topp videre med syltet rødløk, syltet jalapeno og koriander.
Vel bekomme, fra den norske bonden, og det norske kokkelandslaget!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde "Slakterens beste kjøttboller" | 800 g (2 pk) | |
Baguette | 10 stk | |
Revet ost | 150 g (Jarlsberg) | |
Revet ost | 150 g (Monterey jack) | |
Tomatsaus | ||
Hermetiserte tomater | 400 g | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Chipotle chilipulver | 2 ts | |
Røkt paprikapulver | 1 ts | |
Hvitt sukker | 10 g | |
Hjemmelaget syltet jalapeños | ||
Jalapeños | 100 g | |
Hvitvinseddik | 100 g | |
Vann | 100 g | |
Hvitt sukker | 50 g | |
Hjemmelaget syltet rødløk | ||
Rødløk | 100 g | |
Hvitvinseddik | 100 g | |
Vann | 100 g | |
Hvitt sukker | 50 g | |
Sterk / syrlig rømmedressing | ||
Lettrømme | 200 g | |
Koriander | 40 g | |
Tabasco | 20 dråper (Grønn tabasco) | |
Lime (saft og revet skall) | 1 stk | |
Salt | 2 klyper |
Melkeprotein inkl laktose |
Flere oppskrifter fra det norske kokkelandslaget
![Tapas med sauterte grønnsaker](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/tapas.bredde.jpg)
Meksikansk tapas med kjøttboller
Lei av den klassiske tapasretten kjøttboller i tomatsaus? Da kan du prøve meksikanske kjøttboller med en nydelig ostesaus!
![Umamigryte med kjøttboller](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/soppgryte.bredde.jpg)
Umamigryte med kjøttboller
Umamigryte med kjøttboller, sopp og potet laget av norges kokkelandslag.
![Klassisk pasta med tomatsaus og italienske kjøttboller](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/pasta.tomatsaus.bredde.jpg)
Klassisk pasta med italienske kjøttboller
En ekte italiensk klassiker med våre beste kjøttboller noensinne! Oppskriften er laget av norges kokkelandslag.
![Wrap med kjøttboller, sopp og karamelisert løk](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/wrap.bredde.jpg)
Wrap med kjøttboller, sopp og karamellisert løk
Denne oppskriften er laget av kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.
![Italiensk gryte med polenta og kjøttboller](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/italienskgryte.bredde.jpg)
Gryte med italienske kjøttboller og parmesan
Denne oppskriften er laget av det norske kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.