35 minutter
Lett
4 personer
Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skrell potetene og del de i grove biter, som kokes møre i vann.
Hell av vannet, og mos potetene med en potetstapper
Ha i smør og fløte og mos videre til den henger fint sammen.
Smak til med salt og pepper.
2 Lag saus
Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring.
Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 min.
Ha i fløte og smak til med soya, salt og pepper.
3 Stek kjøttboller
Varm kjøttbollene i nøytral olje i en panne
4 Kok erter
Kok ertene etter anvisning på pakken.
5 Servér
Servér kjøttbollene med fløtesaus, potetstappe, erter og en klatt tyttebærsyltetøy.
Pynt gjerne med litt timian eller en annen urt.
Vel bekomme, fra den norske bonden.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde kjøttboller | 500 g | |
Grønne erter | 300 g | |
Tyttebærsyltetøy | 1 stk | |
Potetstappe | ||
Mandelpoteter | 500 g | |
Smør | 4 ss | |
Matfløte | 1 dl | |
Salt | 1 ts | |
Pepper | 0,5 ts | |
Fløtesaus | ||
Smør | 2 ss | |
Hvetemel | 2 ss | |
Oksekraft | 4 dl | |
Fløte | 1,5 dl | |
Soyasaus | 1 ts | |
Salt & Pepper | etter ønske |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Soya |