Våre beste kjøttboller noensinne. Grovkverna og krydra til perfeksjon!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Skrell potetene og del de i grove biter, som kokes møre i vann.
Hell av vannet, og mos potetene med en potetstapper
Ha i smør og fløte og mos videre til den henger fint sammen.
Smak til med salt og pepper.
2
Lag saus
Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring.
Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 min.
Ha i fløte og smak til med soya, salt og pepper.
3
Stek kjøttboller
Varm kjøttbollene i nøytral olje i en panne
4
Kok erter
Kok ertene etter anvisning på pakken.
5
Servér
Servér kjøttbollene med fløtesaus, potetstappe, erter og en klatt tyttebærsyltetøy.
Pynt gjerne med litt timian eller en annen urt.
Vel bekomme, fra den norske bonden.
Flere oppskrifter med kjøttboller
Taco med kjøttboller og mangosalsa
40m Lett 4 pers.
Umamigryte med kjøttboller
1t Middels 5-6 pers.
Meksikansk tapas med kjøttboller
40m Middels 5-6 pers.
Klassisk pasta med italienske kjøttboller
40m Lett 3 pers.
Wrap med kjøttboller, sopp og karamelisert løk
50m Vanskelig 10 pers.
Gryte med italienske kjøttboller og parmesan
1t Vanskelig 10 pers.
Meksikansk sandwich med kjøttboller
35m Vanskelig 10 pers.
Spagetti med italienske kjøttboller og tomatsaus
30m Lett 4 pers.
Taco med kjøttboller og guacamole
40m Lett 4 pers.