Go to main content
Norske kjøttboller med potetstappe, fløtesaus og erter

Våre beste kjøttboller noensinne. Grovkverna og krydra til perfeksjon!

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
35 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Skrell potetene og del de i grove biter, som kokes møre i vann.

Hell av vannet, og mos potetene med en potetstapper

Ha i smør og fløte og mos videre til den henger fint sammen.

Smak til med salt og pepper.

2 Lag saus

Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring.

Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 min.

Ha i fløte og smak til med soya, salt og pepper.

3 Stek kjøttboller

Varm kjøttbollene i nøytral olje i en panne

4 Kok erter

Kok ertene etter anvisning på pakken.

5 Servér

Servér kjøttbollene med fløtesaus, potetstappe, erter og en klatt tyttebærsyltetøy.

Pynt gjerne med litt timian eller en annen urt.

Vel bekomme, fra den norske bonden.

Nyhet
Ygrq462nvh

Slakterens beste kjøttboller italienske smaker

Nyhet
Ytz52rken5

Kjøttboller Sopp og Løk 400g Enh

Du trenger
Gilde kjøttboller 500 g
Grønne erter 300 g
Tyttebærsyltetøy 1 stk
Potetstappe
Mandelpoteter 500 g
Smør 4 ss
Matfløte 1 dl
Salt 1 ts
Pepper 0,5 ts
Fløtesaus
Smør 2 ss
Hvetemel 2 ss
Oksekraft 4 dl
Fløte 1,5 dl
Soyasaus 1 ts
Salt & Pepper etter ønske

Melkeprotein inkl laktose
Gluten
Soya

Flere oppskrifter med kjøttboller