Go to main content
Øldampet pinnekjøtt med rotmos

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Trines matblogg.

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Trines matblogg med Gilde pinnekjøtt
1800 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 1-2 dager før servering

Vann ut pinnekjøttet i 24-36 timer. Bytt vann et par ganger. Beregn 400–500 g pinnekjøtt pr. person.

2 3-4 timer før servering

Finn frem en stor kjele eller gryte og legg bjørkepinner eller poteter i bunnen. Ha ølet og fyll opp med vann til bjørkepinnene er så vidt dekket.

Fordel pinnekjøttet oppå, sett på lokk og la det dampe på svak til middels varme i 3-4 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.

Sjekk pinnekjøttet cirka hver halvtime, og etterfyll eventuelt med kokende vann slik at gryta ikke koker tørr. Ta vare på sjyen.

3 Kålrot og poteter

Skrell kålrot og søtpotet (eller gulrot), og del opp i jevnstore biter. Kok grønnsakene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la grønnsakene stå og dampe et par minutter på lav varme uten lokk.

Mos grønnsakene med en stavmikser eller stapper. Rør inn smøret i terninger, og smak til med kremfløte, kajennepepper, salt og nykvernet sort pepper. Hold mosen varm. Kok potetene møre.

4 Servering

Server pinnekjøttet sammen med kålrotmosen, potetene og sjyen fra gryta. Nytes med godt drikke som er klassisk for julen, eller bobler med mer syre.

TIPS!

Tips! Mange foretrekker å gi pinnekjøttet en liten runde i stekeovnen før servering. Legg pinnekjøttet på en rist over langpannen og sett det under grillen i noen minutter. Følg med slik at du ikke svir kjøttet.

Gilde pinnekjøtt fra serien «Vår fineste jul» pinnekjøttet er tilgjengelig i de fleste Kiwi i tillegg til enkelte Bunnpris, Spar, Joker, Coop Mega og Coop OBS. Pinnekjøttet er Nyt Norge-merket. Les mer om produktene i serien «Vår fineste jul» og få flere oppskrifter her.

Øldampet pinnekjøtt med rotmos
Gilde Pinnekjøtt 2 kg
Øl 0,5 l
Poteter 8 - 12 stk
Dijonsennep
Tyttebærsyltetøy
Persille (grovhakket)
Kålrotmos
Kålrot 1 stk
Gulrøtter 2 stk
Smør 75 g
Kremfløte 0,5 - 1 dl
Kajennepepper
Salt & Pepper

Gluten
Sennep
Melkeprotein inkl laktose

Flere oppskrifter til julematen

Sandwich 8
Rating of this product is 5 out of 5.

Kaaynes ultimate julesandwich

Prøv Kaaynes diggeste julesandwich med sylte, roastbiff, skinkestek, sennepsaus og rødløk.

Ribbe
Rating of this product is 4.15 out of 5.

Hvordan steke ribbe - med sprø svor

Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

Taco med pinnekjøtt

Juletaco med pinnekjøtt

Tiden på denne oppskriften forutsetter at du har pinnekjøttrester. Dersom du ikke har det må du beregne ekstra tid til å lage pinnekjøttet.

Medisterkaker med saltbakt kalrot og kryddersmor
Rating of this product is 5 out of 5.

Medisterkaker med saltbakt kålrot og kryddersmør