Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og ha det på et stekebrett med bakepapir. Finhakk chili og hvitløk. Ha det over søtpoteten sammen med olje. Stek i ovnen i ca. 20 min.
2
Stek bacon sprø i en panne. Ta de ut og stek deretter grønnkålen i samme panne. Varm leverposteien i pakken og ha den deretter på en fjøl eller et fat.
3
Pynt med grønnkål, bacon og frisk gressløk. Serveres med søtpotetbiter og rugbrød.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
God jul!
Se flere oppskrifter
![Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/3236842/Birger-tilbereder-viser-hvordan-man-far-spro-svor-no030893.jpg)
![Trines matblogg med Gilde pinnekjøtt](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/IMG_1302.jpg)
![Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Langtidsstekt-ribbe-how-to-no030394.jpg)
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
![Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Gilde-Jul21-Lutefiskbacon-16.9.-still-no028196.jpg)
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
![Hjemmelaget rødkål](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Hjemmelaget-rødkål.jpg)
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.