Go to main content
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675
180 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Vann ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av denne tiden.

2 Legg i gryten og damp

Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på vann til rett under risten/pinnene. Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.

3 Potetgratengen

1 time før kjøttet er ferdig begynner du på gratengen. Skrell jordskokk og potet. Skjær de grove deler og kok det nesten ferdig i en kjele. Bland samen creamfraishe med sitronskall, sitron saft, finhakket timian og hvitløk i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Ha i jordskokk og potet og bland godt sammen. Ha blandingen over i en ildfast form. Stek i ovnen på 175 grader i ca. 15-20 min. Den skal være litt løs, så ikke la den stå for lenge.

4

Ha salat i en bolle eller på et fat. Bland sammen sennep, eddik og olivenolje. Ha i finhakket sjalottløk og smak til med salt og pepper.

God jul, fra den norske bonden!

Du trenger
Gilde Pinnekjøtt 2 kg
Jordskokk 300 g
Poteter 500 g
Crème fraîche 3 dl
Revet sitronskall 2 ss
Hakket timian 1 neve
Hvitløksfedd 3 stk
Salt & Pepper
Dressing
Småbladet salat 100 g
Dijonsennep 1 ss
Eplecidereddik 1 ss
Olivenolje 3 ss
Sjalottløk (finhakket) 1 stk
Salt & Pepper 1 dl

Melkeprotein inkl laktose
Sennep

Se flere juleoppskrifter

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…

Pinnekjott no05515
Rating of this product is 4 out of 5.

Slik vanner du ut pinnekjøttet

Fordi pinnekjøttet er saltet og tørket, og noe røkt, må kjøttet vannes ut før man tilbereder det. Avansert? ikke i det hele tatt! Her viser vi deg hvordan.

Ovnsgrillet pinnekjott crispy lamb med spro gronnsaker i pannekaker no025681

Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker

I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.

Pinnekjott rester med tabbouleh granateple og yoghurt dressing no025679

Pinnekjøttrester med tabbouleh og yoghurt-dressing

I denne retten bruker du pinnekjøttrester. Hvis du vil prøve denne retten uten at du har rester, beregner du ca. 400 - 600g pinnekjøtt.