Fremgangsmåte
1 Pizzadeig
Bland mel, gjær og salt i en bakebolle og ha i vann og olivenolje. Elt deigen smidig i en kjøkkenmaskin, ca 10 min. Dekk toppen med plastfolie og la deigen heve i 30 min på et lunt sted. Kjevle ut 4 porsjonspizzaer så tynt du klarer og legg de på bakepapir.
2 Pizzafyll
Bland crème fraiche med hakket hvitløk, salt, pepper og honning og smør bunnene. Ha over godt med revet ost og topp med rødløk i ringer og revet pinnekjøtt.
3 Sett i ovnen og ha over topping
Stek pizzaene i ca 8-10 min og ha over granateplefrø, skivede epler vendt i saften av lime, godt med ruccula og timian.
En deilig julepizza!
TIPS!
Tips: Prøv tyttebær istedenfor granateple hvis det er det du har i hus, eller bytt pinnekjøtt med ribbe. Grønnkål er også godt til istedenfor ruccula, men la den steke med de siste minuttene hvis du velger det.
God jul, fra den norske bonden! 🎅🏻
Pizzadeig - Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer ca 1. time. Du kan også bruk fersk ferdig pizzabunn! | ||
---|---|---|
Hvetemel | 500 g | |
Gjær | 1 pose (tørrgjær) | |
Salt | 1 ts | |
Vann (fingervarmt) | 3 dl | |
Olivenolje | 3 ts | |
Pizzafyll / Saus | ||
Gilde Pinnekjøtt | 400 g | |
Crème fraîche | 1 boks | |
Hvitløk | 2 fedd | |
Flytende honning | 1 ts | |
Revet ost | 200 g | |
Parmesan | 50 g | |
Salt & Pepper | ||
Topping | ||
Granateple | 1 stk | |
Epler | 1 stk (Rødt) | |
Lime | 1 stk | |
Ruccola | 1 pk | |
Timian | 1 stk |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Flere juleoppskrifter
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.