Fremgangsmåte
1 Pizzadeig
Bland mel, gjær og salt i en bakebolle og ha i vann og olivenolje. Elt deigen smidig i en kjøkkenmaskin, ca 10 min. Dekk toppen med plastfolie og la deigen heve i 30 min på et lunt sted. Kjevle ut 4 porsjonspizzaer så tynt du klarer og legg de på bakepapir.
2 Pizzafyll
Bland crème fraiche med hakket hvitløk, salt, pepper og honning og smør bunnene. Ha over godt med revet ost og topp med rødløk i ringer og revet pinnekjøtt.
3 Sett i ovnen og ha over topping
Stek pizzaene i ca 8-10 min og ha over granateplefrø, skivede epler vendt i saften av lime, godt med ruccula og timian.
En deilig julepizza!
TIPS!
Tips: Prøv tyttebær istedenfor granateple hvis det er det du har i hus, eller bytt pinnekjøtt med ribbe. Grønnkål er også godt til istedenfor ruccula, men la den steke med de siste minuttene hvis du velger det.
God jul, fra den norske bonden! 🎅🏻
Pizzadeig - Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer ca 1. time. Du kan også bruk fersk ferdig pizzabunn! | ||
---|---|---|
Hvetemel | 500 g | |
Gjær | 1 pose (tørrgjær) | |
Salt | 1 ts | |
Vann (fingervarmt) | 3 dl | |
Olivenolje | 3 ts | |
Pizzafyll / Saus | ||
Gilde Pinnekjøtt | 400 g | |
Crème fraîche | 1 boks | |
Hvitløk | 2 fedd | |
Flytende honning | 1 ts | |
Revet ost | 200 g | |
Parmesan | 50 g | |
Salt & Pepper | ||
Topping | ||
Granateple | 1 stk | |
Epler | 1 stk (Rødt) | |
Lime | 1 stk | |
Ruccola | 1 pk | |
Timian | 1 stk |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Flere juleoppskrifter
![Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/3236842/Birger-tilbereder-viser-hvordan-man-far-spro-svor-no030893.jpg)
![Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Langtidsstekt-ribbe-how-to-no030394.jpg)
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
![Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Gilde-Jul21-Lutefiskbacon-16.9.-still-no028196.jpg)
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
![Hjemmelaget rødkål](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Hjemmelaget-rødkål.jpg)
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.
![Ribbe no028061](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Ribbe-no028061_2021-11-09-151141.jpg)