Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
La ertene ligge i bløt over natten og hell av vannet. Legg de i en stor kjele, fyll på med væske og kraft, rotgrønnsaker og krydder og la småkoke mens dere er ute på en juletur (et par timer).
2 Ha i pinnekjøttrester og smak til
Ha i pinnekjøttrestene og smak til med sennep. Server med godt brød.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Pinnekjøtt | rester | |
Tørkede gule erter | 1 eske med tørre erter | |
Vann | 4 l (inkludert kraften fra pinnekjøttet. Maks 40 % kraft ellers blir det for salt) | |
Pastinakk | 0,5 stk | |
Sellerirot | 0,5 stk | |
Kålrabi | 0,5 stk | |
Pepper | ||
Timian | 1 stk | |
Kvister med rosmarin |
Selleri |
Se flere oppskrifter
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.