Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
La ertene ligge i bløt over natten og hell av vannet. Legg de i en stor kjele, fyll på med væske og kraft, rotgrønnsaker og krydder og la småkoke mens dere er ute på en juletur (et par timer).
2 Ha i pinnekjøttrester og smak til
Ha i pinnekjøttrestene og smak til med sennep. Server med godt brød.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Pinnekjøtt | rester | |
Tørkede gule erter | 1 eske med tørre erter | |
Vann | 4 l (inkludert kraften fra pinnekjøttet. Maks 40 % kraft ellers blir det for salt) | |
Pastinakk | 0,5 stk | |
Sellerirot | 0,5 stk | |
Kålrabi | 0,5 stk | |
Pepper | ||
Timian | 1 stk | |
Kvister med rosmarin |
Selleri |
Se flere oppskrifter
![Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/3236842/Birger-tilbereder-viser-hvordan-man-far-spro-svor-no030893.jpg)
![Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Langtidsstekt-ribbe-how-to-no030394.jpg)
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
![Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Gilde-Jul21-Lutefiskbacon-16.9.-still-no028196.jpg)
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
![Hjemmelaget rødkål](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Hjemmelaget-rødkål.jpg)
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.
![Ribbe no028061](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Ribbe-no028061_2021-11-09-151141.jpg)