Fremgangsmåte
1 Italiensk pizzadeig
Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
2
Finhakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, urter, sukker, salt og pepper, og la småkoke til en tykk saus.
Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Du kan kjøre sausen glatt med stavmikser om du ønsker. Smak til med sukker, salt og pepper.
3 Topping
Sett ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord. Fordel tomatsaus utover. Del løk og chili i tynne skiver, og fordel utover pizzaen med chorizo, pepperoni, jalapenos og mozzarella i biter. Stek i ovnen i 15-20 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Tips! Har du tomatsaus til overs, kan den oppbevares i en tett boks i kjøleskapet og brukes til f.eks. pastaretter.
Italiensk pizzabunn - Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer ca 2. timer | ||
---|---|---|
Hvetemel | 1 kg | |
Fersk gjær | 15 g | |
Salt | 0,5 ss | |
Olivenolje | 1 dl | |
Vann (fingervarmt) | 7,5 dl | |
Spicy tomatsaus | ||
Gul løk | 1 stk | |
Hvitløk | 2 fedd | |
Rød Chili | 1 stk | |
Plommetomat | 800 g | |
Olivenolje | 2 ts | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Balsamicoeddik | 3 ss | |
Basilikum (grovhakket) | 2 ss | |
Frisk oregano | 2 sss | |
Salt & Pepper | ||
Topping | ||
Rødløk | 1 stk | |
Rød Chili | 1 stk | |
Chorizo | 1 pk | |
Pepperoni | 1 pk | |
Jalapeños | 100 g | |
Mozzarella | 4 pk |
Gluten |
Svoveldioksid og sulfitter |
Sennep |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere pizzaoppskrifter
Glutenfri pizza med spekeskinke
Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!
Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke
Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.
Pizza med pepperoni og skinke
Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!
Italiensk pizza med salami silliana og sopp
I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på…