Go to main content
Pizza Diablo
The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Pizza diablo
45 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Italiensk pizzadeig

Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.

2

Finhakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, urter, sukker, salt og pepper, og la småkoke til en tykk saus.

Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Du kan kjøre sausen glatt med stavmikser om du ønsker. Smak til med sukker, salt og pepper.

3 Topping

Gilde Siliana Salami 130g no022109

Sett ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord. Fordel tomatsaus utover. Del løk og chili i tynne skiver, og fordel utover pizzaen med chorizo, pepperoni, jalapenos og mozzarella i biter. Stek i ovnen i 15-20 minutter.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

TIPS!

Tips! Har du tomatsaus til overs, kan den oppbevares i en tett boks i kjøleskapet og brukes til f.eks. pastaretter.

Italiensk pizzabunn - Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer ca 2. timer
Hvetemel 1 kg
Fersk gjær 15 g
Salt 0,5 ss
Olivenolje 1 dl
Vann (fingervarmt) 7,5 dl
Spicy tomatsaus
Gul løk 1 stk
Hvitløk 2 fedd
Rød Chili 1 stk
Plommetomat 800 g
Olivenolje 2 ts
Hvitt sukker 1 ts
Balsamicoeddik 3 ss
Basilikum (grovhakket) 2 ss
Frisk oregano 2 sss
Salt & Pepper
Topping
Rødløk 1 stk
Rød Chili 1 stk
Chorizo 1 pk
Pepperoni 1 pk
Jalapeños 100 g
Mozzarella 4 pk

Gluten
Svoveldioksid og sulfitter
Sennep
Melkeprotein inkl laktose

Se flere pizzaoppskrifter

Glutenfri pizza med spekeskinke 44802 1 1
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Glutenfri pizza med spekeskinke

Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!

Pizza capricciosa med ekte lovtynn kokt skinke no025056 jpg
Rating of this product is 5 out of 5.

Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke

Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.

Go og mager salami 16 9 no024608
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Hvit pizza med Go' & magrere salami

Hvit pizza med litt magrere salamipølse

Pepperoni skinke pizza 44738 1 1
Rating of this product is 3.75 out of 5.

Pizza med pepperoni og skinke

Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!

Pizza med Siliana og sopp 44777 1 1

Italiensk pizza med salami silliana og sopp

I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på…