Fremgangsmåte
1 Pizzadeig
Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
2 Pizzasaus
Sett ovnen på 230 °C (gjerne med pizzastein) så den er god og varm til pizzaen skal settes inn. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, urter, sukker, salt og pepper, og la småkoke til en tykk saus.
Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Du kan kjøre sausen glatt med stavmikser om du ønsker. Smak til med sukker, salt og pepper.
3 Topping
Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord. Fordel tomatsaus utover. Del sopp i skiver, og fordel utover pizzabunnene med revet ost, skinke og salami. Dryss over oregano og drypp over litt olje. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Topp gjerne med litt frisk oregano ved servering.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Før deigen er ferdig hevet. Skjær opp og legg all topping i skåler på benken i forkant, så blir det ryddig og enkelt å dandere pizzaen uten masse emballasje, utstyr og søl på kjøkkenbenken!
Salami Siliana 130g
Pizzadeig - Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer 1-1,5 time | ||
---|---|---|
Hvetemel | 1 kg | |
Gjær | 25 g | |
Salt | 1 ts | |
Vann (fingervarmt) | 7 dl | |
Tomatsaus | ||
Gul løk | 1 stk | |
Hvitløk | 2 fedd | |
Plommetomat | 800 g | |
Olivenolje | 2 ts | |
Balsamicoeddik | 3 ss | |
Basilikum (grovhakket) | 2 ss | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Salt & Pepper | ||
Topping | ||
Sjampinjong | 200 g | |
Revet ost | 250 g | |
Smårettskinke | 2 pk | |
Gilde Salami siliana | 1 pk | |
Oregano | 2 ts | |
Olivenolje | 2 ss | |
Frisk oregano | 1 stk til servering |
Gluten |
Svoveldioksid og sulfitter |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Se flere pizzaoppskrifter
Glutenfri pizza med spekeskinke
Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!
Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke
Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.
Pizza med pepperoni og skinke
Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!
Italiensk pizza med salami silliana og sopp
I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på…