Go to main content
Quiche lorraine

Quiche Lorraine er en populær pai de fleste liker. Den er derfor perfekt å ta med i selskap eller til en lunsj! I paien kan du velge om du vil ha skinke eller bacon.

Quiche lorraine på en tallerken med salat til
70 minutter
Middels
6 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(2)

Fremgangsmåte

1 Lag paideig

Smuldre smør og mel i en bolle. Bland til en litt kornete konsistens og rull til en ball. Brett, trykk og rull til ball, gjenta et par ganger. Lag så en grop i ballen og knekk i egget, ha i bittelitt vann og salt og kna det godt inn i deigen. Lag en ny ball, klem den flatt ned, pakk inn i plastikk og legg den kaldt i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 °C. Ha litt mel på benken og kjevle deigen ut til ca. 3 millimeter tykkelse. Smør en paiform på ca. 24 cm, legg over paideigen og trykk den godt inn i kantene. Forstek paibunnen i ca. 10 minutter.

2 Lag fyllet og stek

Pisk egg, eggeplomme, melk og fløte og vend inn skinke eller bacon. Krydre med salt, pepper og muskat. Hell blandingen over paibunnen. Stek i ca. 20-30 minutter på 180 °C, til du ser at eggeblandingen er stiv.

Server med en god salat og eventuelt gruyèrekrønsj som topping.

3 Gruyèrekrønsj

Hvis du ønsker det kan du lage gruyèrekrønsj til paien. Riv osten grovt og vend inn i mel med hendene. Fordel over bakepapir på stekebrett og la steke i ca. 10-12 minutter på 200 °C, til sprøtt.

Avkjøl og knekk til ønsket størrelse. Dryss over ved servering.

Vvct7yqrzn

Smårettskinke 200g

NYT
Unme5mdlbl

Gilde Ternet Bacon av Bog 200g

NYT

Paideig
Hvetemel 250 g
Romtemperert smør 125 g
PRIOR egg 1 stk
Vann 2 cl
Salt 0,5 ts
Fyll
PRIOR egg 3 stk
Eggeplomme 1 stk
Helmelk 2 dl
Matfløte 2 dl
Kokt skinke 300 g (evt. bacon)
Salt 0,5 ts
Muskat 0,25 ts
Gruyèrekrønsj
Gruyère 200 g
Hvetemel 2 ss

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Egg

Se flere oppskrifter

Søndagsbrunch med egg, bacon, toast, grønnsaker, frukt og bær

Lunsjtips

Hva skal du ha til lunsj? Gilde gir deg lunsjtips du kan lage på hjemmekontoret eller i helgen for den sakens skyld. Vi mener det er viktig å opprettholde matgleden selv om vi er mye hjemme. Derfor…

Aioli
Rating of this product is 3.67 out of 5.

Aioli

Hjemmelaget aioli er en slager på koldtbordet. Her har du en skikkelig god oppskrift.

Tzatziki
Rating of this product is 5 out of 5.

Tzatziki

Hjemmelaget tzatziki er en enkel oppskrift og et nydelig tilbehør. Perfekt til grillsesongen, koldtbordet eller salater. Tzatziki passer til det meste!

Bagel med Gilde krydderskinke og avokado
Rating of this product is 5 out of 5.

Bagel med krydderskinke og avokado

Enkelt og raskt. Denne matpakka er det bare å glede seg til. Nam.

Kremet byggrissalat med bacon og brokkoli
Rating of this product is 5 out of 5.

Kremet brokkolisalat med bacon og byggryn

Brokkolisalat med bacon er kjempegodt tilbehør som passer til mye forskjellig. Oppskriften er laget av Desiree Andersen.