Sprit opp koldtbordet med denne fargerike salaten! Røbetsalat er et tilbehør som passer perfekt til pålegg som skinke, sylte eller leverpostei.
Fremgangsmåte
1
Bak rødbetene
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Pakk rødbetene inn i aluminiumsfolie og legg dem på et bakebrett. Bak i ovnen til betene er helt møre (50–90 min avhengig av størrelsen). Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom en bete for å sjekke at de er møre nok.
2
Del opp grønnsakene
Imens rødbetene står i ovnen kan du dele opp et halvt eple og en sjalottløk i små terninger. Når betene er ferdige og har kjølt seg ned, kan du skrelle dem og dele opp disse også i små terninger.
3
Bland sammen og smak til
Ha alle terningene i en bolle. Rør inn majones, creme fraiche og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vel bekomme!
Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.