Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Smelt smøret og tilsett mel. La dette brune på svak varme i ca 3 minutter.
Rør jevningen ofte slik at den ikke svir seg. Spe med ribbekraft og vann, litt om gangen og kok opp.
2 Tilsett fløte, krydder og brunost
Tilsett deretter fløten og pisk inn brunost, sennep og tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og pepper. Ønsker du tynnere saus kan du tilsette mer væske.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Ekstra Kjøttrik Ribbe 3,2 kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Ribbefett | 3 dl | |
Hvetemel | 70 g | |
Smør | 100 g | |
Vann | 5 dl | |
Fløte | 2 dl | |
Brunost | 3 skiver | |
Dijonsennep | 1 ss | |
Tyttebærsyltetøy | 2 ss | |
Salt & Pepper |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Se flere juleoppskrifter fra Gilde
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Kålrabistappe med gulrot
Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.
Medisterkaker med ovnsbakte poteter, grønnsaker og saus
En litt annerledes måte å spise medisterkaker på. Supergodt og ganske enkelt!