Fremgangsmåte
1 Tørk og krydre biffen
Tørk kjøttstykket godt og krydre med salt og pepper (Vil du krydre med urter i tillegg bør disse påføres etter steking i panna slik at du unngår brent smak)
2 Legg kjøttet i en varm panne
Legg kjøttstykket i en varm panne. Stek alle sider på kjøttstykket til gyldenbrun. Bruk gjerne flytende olje uten smak eventuelt blandet med litt smør.
3 Legg kjøtttet på en rist
Legg kjøttet på en rist i en ildfast form og stek i ovnen ved 150-180 grader. En enda lavere temperatur gir et saftigere og mørere resultat, men tar lengre tid. Tiden kan variere avhengig av størrelsen og tykkelsen på kjøttstykket, men regn med ca ½-time for et vanlig kjøttstykke på 500g og i enkelte tilfeller inntil en time. Det sikreste er å bruke steketermometer, og da blir det rødt opp til 55C, rød/rosa 60C, 65 rosa/grå, 70 grå.
4 Perfekt helstekt
La kjøttet hvile på benken i min 10-20 min under folie slik at kjøttsaften setter seg. Skjær i motsatt retning av kjøttrevlene for mørest opplevelse.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Lær mer
Hvordan steke bacon i panne
Alle har sin måte å steke bacon på. I denne guiden får du vår anbefaling steking av bacon i panne.
Marinade til marmorert svinekjøtt
Marinaden gir saftighet og fremmer smak på en fin måte, med runde og brede aromaer. Soyaen gir også en fin farge.
Marinade til magert svinekjøtt
Smaksstoffene fra krydderet er fettoppløselig noe som gjør biffen smakfull og aromatisk.
Marinade til entrecôte
Denne marinaden er perfekt til entrecôte og annet marmorert storfekjøtt. Smaksstoffene fra krydderet er fettoppløselig noe som gjør biffen smakfull og aromatisk. Perfekt på grillen i sommer.
Marinade til biff
En god marinade til biff på grillen løfter smaken til nye høyder. Denne oppskriften er enkel og rask, og passer best til magert kjøtt av storfe. Denne marinaden gjør biffen frisk og saftig.