Fremgangsmåte
1 Kok opp vann
Begynn med å koke opp vann i en stor kasserolle. Gjerne med litt buljong. Når vannet koker, skrur du av varmen og trekke kjelen til side.
2 Trekk pølsene
Åpne pakken(e) med pølser rett før de legges i vann. Pølsene skal ligge å trekke i ca. 10 minutter. Når pølsene er ferdige får du gode, varme og sprø pølser – uten at de sprekker.
3 Server pølser med ønsket tilbehør
Du kan gjerne legge løkringer, timian eller andre urter i vannet for ekstra god smak og duft. Server pølsene med brød, lomper, sennep, ketchup og sprøstekt løk, eller annet ønsket tilbehør.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Turtips!
Skal du på tur og vil ha med pølser som niste, gjelder samme prinsipper! Kok opp vannet i forkant og hell det over i en termos, og pakk med pølsepakken i sekken. Legg så pølsene i termosen 10 minutter før dere skal spise, så unngår du sprukne pølser på turen!
Se flere oppskrifter
Barnevennlig grillspyd med pølse og grønnsaker
Dette er en av favoritt pølse-oppskriftene til Desiree Andersen. Les hennes test av Gilde Go' & mager grillpølser.
Wienerpølser med rødkål, chili, løk og fennikelfrø
Denne retten er utrolig enkel. Gilde wienerpølser er perfekt å ta med på tur i skogen!
Pølse på termos
Ikke gjør denne vanlige feilen når du skal lage pølse på termos! Dette er trikset du må kunne som sikrer at pølsa ikke sprekker i termosen!