Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Romtemperer svinenakken (eller annet kjøttstykke som for eksempel svinebog). Legg svinenakken i en ildfast form og krydre med ønsket krydder og urter.
2 Sett i ovnen
Sett formen i oven (eller indirekte varme på grill). Beregn steketid til 2,5 time per kilo kjøtt, på 150 grader. Kjernetemperaturen skal være ca. 86 grader. Om du bruker steketermometer plasseres dette i den tykkeste delen av kjøttstykket.
3 La kjøttet hvile
Ta kjøttet ut av oven og la hvile i 10-15 min.
4 Dra kjøttet fra hverandre
Dra kjøttet i fra hverandre med to gafler. Bland inn kjøttsjyen som legger seg i bunnen av formen. Server med ønsket tilbehør. BBQ saus egner seg spesielt godt til pulled pork.
Lær mer
Hvordan grille saftig biff?
Om resultatet blir godt når du griller biff kan virke litt tilfeldig. Med denne guiden hjelper vi deg å sikre at biffen blir saftig og god og forklarer deg hvordan du griller den perfekte biffen…