Fremgangsmåte
1 Start med å tørke og krydre biffen
Tørk kjøttstykket godt og krydre med salt og pepper (vent med urter til biffen skal hvile. Urter gir gjerne en brent smak til kjøttet hvis de brukes under steking). Bruk gjerne flytende olje uten smak, eventuelt blandet med litt smør.
2 Stek biffen på høy varme
Stek biffen på høy varme i ca. 2 minutter, til kjøttsaft begynner å piple på overflaten.
3 Snu biffen og stek videre
Snu biffen og stek videre i ca. 2 minutter til.
4 Bruk steketermometer
Etter ca. 2 minutter ser du kjøttsaft begynner å piple på overflaten av biffen. For nøye resultater bruk steketermometer. Kjernetemperatur for biff er:
55 °C for rødt
60 °C for medium
65 °C for medium pluss
70 °C for godt stekt
5 La biffen hvile
Skru av varmen/fjern fra varmekilden og legg et lokk delvis over eller dekk til med folie. La biffen hvile i noen minutter. Lengere hviling gir mer gjennomstekt resultat. Smak til med smør om ønskelig.
NB: hviler du kjøttet i jernpanne vil biffen bli mer stekt under hviling fordi jernpanner ofte har mer restvarme etter steking.
6 Server biffen
Biffen kan serveres hel eller strimles, til for eksempel bruk i en salat.
Vel bekomme, fra den norske bonden.
Lær mer
Hvordan steke bacon i panne
Alle har sin måte å steke bacon på. I denne guiden får du vår anbefaling steking av bacon i panne.
Marinade til marmorert svinekjøtt
Marinaden gir saftighet og fremmer smak på en fin måte, med runde og brede aromaer. Soyaen gir også en fin farge.
Marinade til magert svinekjøtt
Smaksstoffene fra krydderet er fettoppløselig noe som gjør biffen smakfull og aromatisk.
Marinade til entrecôte
Denne marinaden er perfekt til entrecôte og annet marmorert storfekjøtt. Smaksstoffene fra krydderet er fettoppløselig noe som gjør biffen smakfull og aromatisk. Perfekt på grillen i sommer.
Marinade til biff
En god marinade til biff på grillen løfter smaken til nye høyder. Denne oppskriften er enkel og rask, og passer best til magert kjøtt av storfe. Denne marinaden gjør biffen frisk og saftig.