Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Legg kjøttdeigen i en bolle. Finhakk to hvitløksfedd og ha det oppi. Krydre med litt salt og pepper. Bland alt sammen med hendene til hvitløk, salt og pepper er godt fordelt i deigen. Del så opp blandingen i fire burgere. Klem ned burgerne til den er ca 1,6 cm tykk med en stekespade eller tilsvarende.
2 Stek eller grill burgeren på høy varme
Deretter grilles eller stekes burgerne i 4 min på hver side, til hamburgerne er gjennomstekt. Gjerne legg cheddar på hver av burgerne slik at det smelter.
TIPS!
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.
3 Bygg burgeren - Husk at det skal være to burgerpøkker i hver smashburger
Ha et godt hamburgerbrød med salat, cheddarost, tomat, syltet rødløk, sennep og BBQ saus. Dette blir en skikkelig digg og grisete burger, hilsen Birger og den norske bonden!
Kjøttdeig Sf 14% 400g Enh
Burgere | ||
---|---|---|
Gilde kjøttdeig | 400 g | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Salt & Pepper | ||
Tilbehør | ||
Tomater | 2 stk | |
Cheddar | 8 skiver | |
Syltet rødløk | 1 neve (eventuelt rå rødløk) | |
Salat | 1 pose | |
Sennep | 1 glass | |
BBQ-saus | 1 stk |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Relaterte oppskrifter
Syltet rødløk
Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.
Hjemmelaget hamburger med BBQ-dressing
Dette er en ekte BBQ-burger! Her viser vi deg hvordan du lager, steker og setter sammen en helt hjemmelaget hamburger. Med bare norsk kjøtt selvfølgelig!
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.