Go to main content
Smörgåstårta

Smörgåstårta er en tradisjonell svensk delikatesse! Perfekt til midsommarfesten eller hvis du feirer Sveriges nasjonaldag.

Smørgårdstårta
40 minutter
Lett
6 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(2)

Fremgangsmåte

1 Lag skinkefyll

Del skinka i tynne strimler, før du igjen deler dem på tvers så du tynne biter på ca. to cm. Pisk kremosten og bland inn sennep, majones og gressløk. Til slutt vender du inn skinkestrimlene.

2 Lag egg- og rekefyll

Hardkok egg og skyll dem kalde. Skrell og hakk i biter. Grovhakk reker. Bland Crème Fraîche og dill i en bolle og rør inn reker og egg. Smak til med litt salt og pepper.

3 Avocadofyll

Del avocadoene i to og ta ut steinene, scoop ut kjøttet i en hel bit ved å bruke en skje. Del i skiver og drypp over sitron. Dryss med litt flaksalt og kvernet pepper.

4 Pepperrotkrem

Pisk crème fraîche, pepperrot, sitronskall og salt til kremen tykner.

5 Montering

Kutt vekk skorpene på brødskivene og prøv å få så lik størrelse som mulig.

Legg 6 skiver brød tett i tett på en fjøl, to i bredden og tre i lengden. Fordel egg- og rekefyllet utover.

Legg på 6 skiver, trykk litt ned slik at kaken holder seg stødig. Fordel avokadoskivene på brødet, trykk forsiktig ned med en gaffel og dryss på litt flaksalt og nykvernet pepper.

Legg på 6 nye skiver og fordel skinkefyllet utover.

Legg på de siste 6 skivene.

Smør inn hele kaken med pepperrotkrem, sett i noen tannpirkere langs kantene og dekk med plastfolie (tannpirkerne vil hindre plasten i å sette seg fast i kremen). Sett kaldt, gjerne over natten, til kaken har fått satt seg.

6 Pynt kaken

Her er det bare fantasien som setter grenser, men fin pynt kan være skiver av spekeskinke, Gilde Salami Siliana, kokt skinke, stekt bacon, osv.

Av grønnsaker kan du pynte med høvlet asparges og agurk, tynne skiver av reddikmiks, halve druer, babyleaf salat, urter, kuler av agurk, melon og spiselige blomster, som stemor og alyssum.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Z3t4fbbp6f

Ekte Kokt Skinke Skivet 110g Enh

Nøkkelhull NYT
K48p4jl33l

Familiens Spekeskinke 150g

NYT
8faejdppny

Salami Siliana 130g

NYT

Du trenger
Store brødskiver 24 stk
Spekeskinke Du trenger det du ønsker av pynt, f.eks. spekeskinke, salami siliana, agurk, beter, spiselige blomster osv.
Skinkefyll
Ekte kokt skinke 1 pakke
Kremost naturell 150 g
Majones 4 ss
Dijonsennep 1 ts
Finhakket gressløk 0,5 dl
Egg- og rekefyll
PRIOR egg 4 stk
Reker 150 g (ferdig pillede)
Crème fraîche 2 dl
dill 0,5 dl
Salt & Pepper
Avocadofyll
Avokado 4 stk
Sitronsaft 1 stk
Salt & Pepper
Pepperrotkrem
Crème fraîche 3 dl
Finrevet sitronskall skallet av en halv sitron
Flaksalt 0,5 ts
Pepperrot på tube 3 ss

Gluten
Egg
Sennep
Skalldyr
Melkeprotein inkl laktose

Se flere oppskrifter

Quiche lorraine på en tallerken med salat til

Quiche lorraine

Quiche Lorraine er en populær pai de fleste liker. Den er derfor perfekt å ta med i selskap eller til en lunsj! I paien kan du velge om du vil ha skinke eller bacon.

Klassisk Boeuf bourguignon med potetmos på en talerken no030416
Rating of this product is 4.61 out of 5.

Boeuf Bourguignon

Klassisk Boeuf Bourguignon med norsk høyrygg av storfe er en sikker vinner i middagsselskapet. Inviter gjester på en varmende og velsmakende kjøttgryte fra Frankrike!

Helgrillet indrefilet

Helgrillet indrefilet av storfe

Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.

Lammecarre
Rating of this product is 5 out of 5.

Lammecarré med glaserte gulrøtter, poteter og sellerirotmos

Oppskrift på lammecarré med honingglasserte gulrøtter, poteter, stekt steinsopp og sellerirotmos. Lammecarré er saftig og mørt kjøtt som passer perfekt til selskap eller når du bare vil kose deg litt…

Entrecote med rodbettartar, salat og skjorost
Rating of this product is 5 out of 5.

Entrecôte med reddiktartar

Entrecôte med reddiktartar i radicchioskål med reddiker og skjørost.