Fremgangsmåte
1 Lag skinkefyll
Del skinka i tynne strimler, før du igjen deler dem på tvers så du tynne biter på ca. to cm. Pisk kremosten og bland inn sennep, majones og gressløk. Til slutt vender du inn skinkestrimlene.
2 Lag egg- og rekefyll
Hardkok egg og skyll dem kalde. Skrell og hakk i biter. Grovhakk reker. Bland Crème Fraîche og dill i en bolle og rør inn reker og egg. Smak til med litt salt og pepper.
3 Avocadofyll
Del avocadoene i to og ta ut steinene, scoop ut kjøttet i en hel bit ved å bruke en skje. Del i skiver og drypp over sitron. Dryss med litt flaksalt og kvernet pepper.
4 Pepperrotkrem
Pisk crème fraîche, pepperrot, sitronskall og salt til kremen tykner.
5 Montering
Kutt vekk skorpene på brødskivene og prøv å få så lik størrelse som mulig.
Legg 6 skiver brød tett i tett på en fjøl, to i bredden og tre i lengden. Fordel egg- og rekefyllet utover.
Legg på 6 skiver, trykk litt ned slik at kaken holder seg stødig. Fordel avokadoskivene på brødet, trykk forsiktig ned med en gaffel og dryss på litt flaksalt og nykvernet pepper.
Legg på 6 nye skiver og fordel skinkefyllet utover.
Legg på de siste 6 skivene.
Smør inn hele kaken med pepperrotkrem, sett i noen tannpirkere langs kantene og dekk med plastfolie (tannpirkerne vil hindre plasten i å sette seg fast i kremen). Sett kaldt, gjerne over natten, til kaken har fått satt seg.
6 Pynt kaken
Her er det bare fantasien som setter grenser, men fin pynt kan være skiver av spekeskinke, Gilde Salami Siliana, kokt skinke, stekt bacon, osv.
Av grønnsaker kan du pynte med høvlet asparges og agurk, tynne skiver av reddikmiks, halve druer, babyleaf salat, urter, kuler av agurk, melon og spiselige blomster, som stemor og alyssum.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Store brødskiver | 24 stk | |
Spekeskinke | Du trenger det du ønsker av pynt, f.eks. spekeskinke, salami siliana, agurk, beter, spiselige blomster osv. | |
Skinkefyll | ||
Ekte kokt skinke | 1 pakke | |
Kremost naturell | 150 g | |
Majones | 4 ss | |
Dijonsennep | 1 ts | |
Finhakket gressløk | 0,5 dl | |
Egg- og rekefyll | ||
PRIOR egg | 4 stk | |
Reker | 150 g (ferdig pillede) | |
Crème fraîche | 2 dl | |
dill | 0,5 dl | |
Salt & Pepper | ||
Avocadofyll | ||
Avokado | 4 stk | |
Sitronsaft | 1 stk | |
Salt & Pepper | ||
Pepperrotkrem | ||
Crème fraîche | 3 dl | |
Finrevet sitronskall | skallet av en halv sitron | |
Flaksalt | 0,5 ts | |
Pepperrot på tube | 3 ss |
Gluten |
Egg |
Sennep |
Skalldyr |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter

Quiche lorraine
Quiche Lorraine er en populær pai de fleste liker. Den er derfor perfekt å ta med i selskap eller til en lunsj! I paien kan du velge om du vil ha skinke eller bacon.

Boeuf Bourguignon
Klassisk Boeuf Bourguignon med norsk høyrygg av storfe er en sikker vinner i middagsselskapet. Inviter gjester på en varmende og velsmakende kjøttgryte fra Frankrike!

Helgrillet indrefilet av storfe
Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.

Lammecarré med glaserte gulrøtter, poteter og sellerirotmos
Oppskrift på lammecarré med honingglasserte gulrøtter, poteter, stekt steinsopp og sellerirotmos. Lammecarré er saftig og mørt kjøtt som passer perfekt til selskap eller når du bare vil kose deg litt…

Entrecôte med reddiktartar
Entrecôte med reddiktartar i radicchioskål med reddiker og skjørost.