Go to main content
Spansk 17. mai tapas

Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og et enkelt festmåltid for store og små.

Det er beregnet ca 50-70 gram spekemat per person.

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Tapas-til-17.-mai
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Del opp paprika og poteter i biter. Ha de i en ildfast form sammen med 4 hvitløksfedd, olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 20 min. Siste 10 minuttene legger du over cherrytomatene

2 Dandér og server tapas

Server spekematen på en fjøl sammen med ost, ristet brød, aioli, oliven, nøtter og litt salat.

3 Slik lager du kjøttboller "Albondigas" i tomatsaus ved siden av

Bland sammen kjøttdeig med raspet hvitløk og krydder. Form de til små tapas kjøttboller med våte hender. Da går det lettere og rulle dem. Stek de i godt med olivenolje på middels temperatur. Ta de ut av stekepannen.

Ha i finhakket løk og hvitløk i stekepannen, hell i mer olje hvis det trengs. Surr løken myk i noen minutter. Ha i krydder, sukker, salt og pepper sammen med løken og stek i 2 minutter.

Hell i tomat og vin. La det koke på middels temperatur. Sausen skal være litt tykk, så la den koke inn godt. Når den er ferdig har du i kjøttbollene.

TIPS!

TIPS! Om du får rester til overs så smaker kjøttbollene godt sammen med litt pasta dagen etter!

8faejdppny

Salami Siliana 130g

NYT
S4bm6dk8el

Chorizo 130g

NYT
K48p4jl33l

Familiens Spekeskinke 150g

NYT
Bqkrkt47k2

Fjellskinke 150g

NYT

Du trenger dette til tapasplanken
Brie
Blåmuggost
Manchego
Brød 8 skiver
Aioli 2 dl
Kalamata oliven 50 - 80 g
Rød paprika 1 stk
Hvitløksfedd 4 stk
Poteter 4 - 8 stk
Salt & Pepper
Cherrytomater 50 g
Mikset salat etter ønske
Nøtteblanding (mandel, valnøtt, pistasjnøtt og hasselnøtt) etter ønske
Til kjøttboller "Albondigas"
Gilde kjøttdeig 400 g (1 pk)
Hvitløksfedd 2 stk
Muskat 1 klype (raspet)
Salt & Pepper
Olivenolje 1 ss
Til tomatsausen
Gul løk 1 stk (finhakket)
Hvitløksfedd 2 stk
Tørket oregano 2 ts
Røkt paprikapulver 1 ts
Hvitt sukker 0,5 ss
Salt & Pepper
Hermetiserte tomater 400 g (1 boks)
Hvitvin 1 dl

Melkeprotein inkl laktose
Egg
Gluten
Nøtter

Se flere oppskrifter

17. mai planke med spekemat
Rating of this product is 5 out of 5.

17. mai-planke med norsk spekemat

En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…