Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Del opp paprika og poteter i biter. Ha de i en ildfast form sammen med 4 hvitløksfedd, olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 20 min. Siste 10 minuttene legger du over cherrytomatene
2 Dandér og server tapas
Server spekematen på en fjøl sammen med ost, ristet brød, aioli, oliven, nøtter og litt salat.
3 Slik lager du kjøttboller "Albondigas" i tomatsaus ved siden av
Bland sammen kjøttdeig med raspet hvitløk og krydder. Form de til små tapas kjøttboller med våte hender. Da går det lettere og rulle dem. Stek de i godt med olivenolje på middels temperatur. Ta de ut av stekepannen.
Ha i finhakket løk og hvitløk i stekepannen, hell i mer olje hvis det trengs. Surr løken myk i noen minutter. Ha i krydder, sukker, salt og pepper sammen med løken og stek i 2 minutter.
Hell i tomat og vin. La det koke på middels temperatur. Sausen skal være litt tykk, så la den koke inn godt. Når den er ferdig har du i kjøttbollene.
TIPS!
TIPS! Om du får rester til overs så smaker kjøttbollene godt sammen med litt pasta dagen etter!
Du trenger dette til tapasplanken | ||
---|---|---|
Brie | ||
Blåmuggost | ||
Manchego | ||
Brød | 8 skiver | |
Aioli | 2 dl | |
Kalamata oliven | 50 - 80 g | |
Rød paprika | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 4 stk | |
Poteter | 4 - 8 stk | |
Salt & Pepper | ||
Cherrytomater | 50 g | |
Mikset salat | etter ønske | |
Nøtteblanding (mandel, valnøtt, pistasjnøtt og hasselnøtt) | etter ønske | |
Til kjøttboller "Albondigas" | ||
Gilde kjøttdeig | 400 g (1 pk) | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Muskat | 1 klype (raspet) | |
Salt & Pepper | ||
Olivenolje | 1 ss | |
Til tomatsausen | ||
Gul løk | 1 stk (finhakket) | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Tørket oregano | 2 ts | |
Røkt paprikapulver | 1 ts | |
Hvitt sukker | 0,5 ss | |
Salt & Pepper | ||
Hermetiserte tomater | 400 g (1 boks) | |
Hvitvin | 1 dl |
Melkeprotein inkl laktose |
Egg |
Gluten |
Nøtter |
Se flere oppskrifter
17. mai-planke med norsk spekemat
En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…