Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Forvarm ovnen til 70 grader. Bruk varmluftsfunksjonen. Legg et rent kjøkkenhåndkle utover langpannen.
2 Legg skinken i ovnen
Del hver skinkeskive i to like store biter og legg på kjøkkenhåndklet. Sett langpannen med skinke i stekeovnen og la stå inntil skinken er tørr og hard som kjeks – litt avhengig av ovnen din tar det om lag halvannen time.
3 dandér og servér
Legg skinkebitene på et serveringsfat. Ha en knapp teskje med rømme på hver skinkebit. Legg på litt rogn, dryss over litt finhakket gressløk og server.
Vel bekomme, fra den norske bonden 🇳🇴
Du trenger | ||
---|---|---|
Spekeskinke | 4 skiver | |
Rømme | 1 dl | |
Finhakket gressløk | ||
Rogn | 1 boks |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
17 mai sandwich med roastbiff og pepperrotkrem
Smørbrød med roastbiff og pepperrotkrem passer perfekt til koldtbord, når du skal ha gjester eller om du er fysen på noe godt. I vår oppskrift serverer vi roastbiff smørbrødet med hjemmelaget…
17. mai pasta med spekeskinke
Om det er lite tid til å lage middag mellom barnetog og borgertog på 17. mai er dette løsningen! Denne oppskriften på kremet pasta med spekeskinke, pesto, ruccula og parmesan passer perfekt som 17.…
Spekeskinke og melon
Spekeskinke og melon er en frisk og smakfull tapasrett som passer godt til 17. mai lunsj og frokost, som på koldtborder. Dette er en super kombinasjon ettersom saltsmaken i norsk spekeskinke passer…
Crostini med salami, manchego og tapenade
Crostini er en italiensk forrett som består av små skiver med ristet brød, og passer perfekt til 17 mai koldtbordet. Her gir vi deg oppskriften på sprø crostini med italiensk salami, manchego og…
Spansk 17. mai tapas
Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…