Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Ha tranebær, julekrydder, sukker og en halv finhakket chili i en kjele og varm opp under omrøring til sukkeret har smeltet. Ha det i en bolle og lag resten av juletapasen.
2 Lag spyd
Del edamer i terninger og tre på spyd sammen med skivet sylte – eller legg de i en skål ved siden av brettet sylte på en fjøl. Del pære og fiken i båter og legg delte julekakeskiver og pepperkaker ved siden av. Topp med litt ferske urter.
3 Lag krem
Rør sammen philadelphiaost og sennep for en mild sennepskrem. Server syltetapasen med tranebærchutney og sennepskrem til en deilig førjulskveld.
TIPS!
Husk at dette tilbehøret kan du bruke til det meste av julepålegget. Ribberull, skinkestek, lammerull er fantastisk på juletapasfjølen. Legg til litt lefser smør og godt brød hvis du ønsker.
Julesylte 170g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde julesylte | 2 pk | |
Edamerost | 0,25 stk | |
Pære | 1 stk | |
Fiken | 2 stk | |
philadelphia ost | 100 g | |
Grov sennep | 2 ts | |
Pepperkaker | ||
Julekake | ||
Tranebær | 1 pose | |
Kanelstang | 1 stk | |
Stjerneanis | 2 stk | |
Rød Chili | 0,5 stk |
Sennep |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Julepølse med potetmos og grønnsaker
En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.
Juleskinke med rotgrønnsaker og rødkålsalat
Norsk juleskinke med sennepsmajones, ovnsbakt kålrot i biter, rødkålsalat med eple og tyttebær.