Go to main content
Svin ytrefilet med ris, salat og yoghurtdressing

Dette middagstipset inneholder ris-salat med aprikos, mandler, granateple, mynte og persille. Agurk- og løksalat som tilbehør. Yoghurtdressing med lime ved siden av. En smakfull, sunn og mager middag.

The current vote is 3 stars out of 5.
(3)
Svin ytrefilet med ris, salat og yoghurtdressing
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn med å steke ytrefileten

Stek kjøttet i ovnen på 200 grader i 12 minutter eller brun det i stekepanne med litt smør før det legges tilbake i aluminiumsformen og etterstekes i ovn på 200 grader i 7-8 minutter. Hvis du skal helsteke en ytrefilet bruner du den først i pannen og legger den inn i ovnen til den har en kjernetemperatur på 68 grader.

2 Kok ris og skjær grønnsaker

Kok ris som anvist på pakken. Skjær agurk i grove biter. Skrell løken og skjær den tynt i ringer på mandolin eller med kniv. Ha agurk og løk i en bolle. Ha over eddik, olje, salt og pepper. Bland godt sammen.

3 Del opp og bland det hele

Del opp frukt i mindre biter. Grovhakk mandler og rist dem litt i en tørr panne om du ønsker. Ta kjernene ut av granateplet. Finhakk urter, men spar litt hele blader til pynt. Bland sammen ris, frukt, mandler, granateple og urter til en salat. Ha over litt olivenolje salt og pepper. Topp med friske urter før servering.

4 Lag lime-dressing

Bland sammen limesaft, finrevet limeskall og yoghurt

Server det nystekte svinekjøttet med ris-salat, agurksalat og yoghurt-dressing.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Dressing
Gilde ytrefilet av svin 480 g
Ris 360 g
Agurk 1 stk
Gul løk 1 stk
Hvitvinseddik 1 ss
Olivenolje 1 ss
Salt & Pepper
Aprikoser 1 dl (tørkede)
Plomme 3 stk
Mandler 1 dl
Granateple 1 stk
Mynte 1 liten potte
Bladpersille 1 liten potte
Olivenolje 2 ss
Yoghurt naturell 3 dl
Lime (saft og revet skall) 1 stk

Nøtter
Melkeprotein inkl laktose

Se flere oppskrifter

IMG 2853

Pitabrød med spicy lyst kjøtt og rotgrønnsaker

Denne raske, sunne og gode retten er laget av influencer Desiree Andersen!

Indrefilet med pistou og lun paprikasalat
Rating of this product is 5 out of 5.

Trines indrefilet med pistou og lun paprikasalat

Deilig og enkelt grilltips laget av Trine fra den populære "Trines matblogg".

Ytrefilet med paprika og spicey mangosaus
Rating of this product is 5 out of 5.

Trines ytrefilet med paprika og spicey mangosaus

Raskt og enkelt middagstips laget av Trine fra den populære "Trines matblogg".

Sunn pastarett med ytrefilet
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Desiree's sunne og raske pastarett med ytrefilet

Mager og proteinrik familiemiddag ferdig på 15 minutter!

Kaaynes Gilde frokostsandwich

Kaaynes Gilde frokost-sandwich med indrefilet

Prøv "Kaayne lager mat" sin digge Gilde frokost-sandwich med indrefilet.