Go to main content
Sylte på vaffel med rødbetsalat

Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Sylte på vaffel med rødbetsalat
120 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Pakk betene inn i aluminiumsfolie og legg dem på et bakebrett. Bak i ovnen til betene er helt møre (50–90 min avhengig av størrelsen). Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom en bete for å sjekke mørheten.

La betene kjøle seg ned før du skreller dem og deler dem i små terninger.

2 Bland rødbetene i en bolle

Ha terningene i en bolle. Rør inn sjalottløk, eple, majones, creme fraiche og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

3 Stek vafler

Stek vafler og topp med tynne sylteskiver og rødbetsalat. Strø over gressløk.

Vel bekomme, fra sultne gutter og den norske bonden!

Du trenger
Gilde Hel julesylte 1 stk
Rødbeter 4 stk
Sjalottløk 1 stk
Eple 0,5 stk
Majones 2 ss
Crème fraîche 2 ss
Dijonsennep 1 ts
Sitronsaft

Egg
Melkeprotein inkl laktose
Sennep

Prøv også disse oppskriftene

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.74 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Ribbe
Rating of this product is 4.15 out of 5.

Hvordan steke ribbe - med sprø svor

Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

julesmørbrød med sylte, skinkestek og Roastbeef

Julesmørbrød med sylte, skinkestek og roastbiff

Denne oppskriften er laget av i samarbeid med Trines matblogg. Hver av smørbrødene er beregnet for 1 person.

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.