Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Pakk betene inn i aluminiumsfolie og legg dem på et bakebrett. Bak i ovnen til betene er helt møre (50–90 min avhengig av størrelsen). Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom en bete for å sjekke mørheten.
La betene kjøle seg ned før du skreller dem og deler dem i små terninger.
2 Bland rødbetene i en bolle
Ha terningene i en bolle. Rør inn sjalottløk, eple, majones, creme fraiche og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
3 Stek vafler
Stek vafler og topp med tynne sylteskiver og rødbetsalat. Strø over gressløk.
Vel bekomme, fra sultne gutter og den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Hel julesylte | 1 stk | |
Rødbeter | 4 stk | |
Sjalottløk | 1 stk | |
Eple | 0,5 stk | |
Majones | 2 ss | |
Crème fraîche | 2 ss | |
Dijonsennep | 1 ts | |
Sitronsaft |
Egg |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Prøv også disse oppskriftene
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Hvordan steke ribbe - med sprø svor
Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?
Julesmørbrød med sylte, skinkestek og roastbiff
Denne oppskriften er laget av i samarbeid med Trines matblogg. Hver av smørbrødene er beregnet for 1 person.
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.