Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Hell melet i en haug på kjøkkenbenken. Knekk eggene og ha i en klype salt. Miks eggene inn i melet med en gaffel.
Kna deigen i 10 minutter til den er jevn og smidig. Pakk deigen i folie og la den hvile på kjøkkenbenken i 30 minutter.
2 Lag pinnekjøttblanding
Plukk pinnekjøttet av beina og finhakk det. Bland sammen med ricotta, gressløk, olivenolje og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
3 Lag tortellini
Rull eller kjevle ut pastadeigen. Den er tynn nok når du kan skimte fingrene dine gjennom.
Stikk ut deigen med en rund utstikker (Kan også bruke glass hvis du ikke har utstikker). Plasser en halv teskje fyll på hver runding og form til tortellini.
4 Kok tortellini i vann
Kok tortelliniene i godt salta vann i 4 minutter.
5 Kok opp kraft og servér
Varm opp pinnekjøttkraft i en kjele og pisk inn smør og eddik. Smak til med salt.
Fordel tortellini i skåler med pasta. Hell over kraft og topp med olivenolje og parmesan.
Vel bekomme, fra sultne gutter og den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Mel | 200 g (tippomel) | |
PRIOR egg | 2 stk | |
Gilde Pinnekjøtt | 400 g | |
Ricotta | 125 g | |
Finhakket gressløk | 2 ss | |
Revet sitronskall | 0,5 stk | |
Olivenolje | 2 ss | |
Kraft | 4 dl (pinnekjøttkraft) | |
Eddik | 1 ss | |
Smør | 2 ss | |
Salt & Pepper | ||
Parmesan (revet) | 1 stk |
Gluten |
Egg |
Melkeprotein inkl laktose |
Flere oppskrifter med pinnekjøtt
Varmende pinnekjøttsuppe
Selv etter verdens beste pinnekjøtt-middag kan det være mer igjen. Så hvorfor ikke lage verdens beste pinnekjøttsuppe? Bruk restene og lag et nytt og spennende måltid.
Pinnekjøttrester med tabbouleh og yoghurt-dressing
I denne retten bruker du pinnekjøttrester. Hvis du vil prøve denne retten uten at du har rester, beregner du ca. 400 - 600g pinnekjøtt.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…
Juletaco med pinnekjøtt
Tiden på denne oppskriften forutsetter at du har pinnekjøttrester. Dersom du ikke har det må du beregne ekstra tid til å lage pinnekjøttet.