Go to main content
Tortellini med pinnekjøtt og parmesan

Denne oppskriften er laget av "Sultne gutter" med Gildes "Vårt fineste pinnekjøtt". Retten er perfekt å lage om du har pinnekjøtt rester i romjulen!

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Tortellini fylt med pinnekjott
90 minutter
Middels
2 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Hell melet i en haug på kjøkkenbenken. Knekk eggene og ha i en klype salt. Miks eggene inn i melet med en gaffel.

Kna deigen i 10 minutter til den er jevn og smidig. Pakk deigen i folie og la den hvile på kjøkkenbenken i 30 minutter.

2 Lag pinnekjøttblanding

Plukk pinnekjøttet av beina og finhakk det. Bland sammen med ricotta, gressløk, olivenolje og sitronskall. Smak til med salt og pepper.

3 Lag tortellini

Rull eller kjevle ut pastadeigen. Den er tynn nok når du kan skimte fingrene dine gjennom.

Stikk ut deigen med en rund utstikker (Kan også bruke glass hvis du ikke har utstikker). Plasser en halv teskje fyll på hver runding og form til tortellini.

4 Kok tortellini i vann

Kok tortelliniene i godt salta vann i 4 minutter.

5 Kok opp kraft og servér

Varm opp pinnekjøttkraft i en kjele og pisk inn smør og eddik. Smak til med salt.

Fordel tortellini i skåler med pasta. Hell over kraft og topp med olivenolje og parmesan.

Vel bekomme, fra sultne gutter og den norske bonden!

Du trenger
Mel 200 g (tippomel)
PRIOR egg 2 stk
Gilde Pinnekjøtt 400 g
Ricotta 125 g
Finhakket gressløk 2 ss
Revet sitronskall 0,5 stk
Olivenolje 2 ss
Kraft 4 dl (pinnekjøttkraft)
Eddik 1 ss
Smør 2 ss
Salt & Pepper
Parmesan (revet) 1 stk

Gluten
Egg
Melkeprotein inkl laktose

Flere oppskrifter med pinnekjøtt

varmende pinnekjøttsuppe
Rating of this product is 5 out of 5.

Varmende pinnekjøttsuppe

Selv etter verdens beste pinnekjøtt-middag kan det være mer igjen. Så hvorfor ikke lage verdens beste pinnekjøttsuppe? Bruk restene og lag et nytt og spennende måltid.

Pinnekjott rester med tabbouleh granateple og yoghurt dressing no025679

Pinnekjøttrester med tabbouleh og yoghurt-dressing

I denne retten bruker du pinnekjøttrester. Hvis du vil prøve denne retten uten at du har rester, beregner du ca. 400 - 600g pinnekjøtt.

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…

Taco med pinnekjøtt

Juletaco med pinnekjøtt

Tiden på denne oppskriften forutsetter at du har pinnekjøttrester. Dersom du ikke har det må du beregne ekstra tid til å lage pinnekjøttet.