Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Del paprikaene i to på langs og fjern stilk, kjerner og frø.
Pensle dem med litt nøytral olje og grill dem på begge sider på høy varme noen minutter, til de er litt svidd på oversiden og er møre og fine.(Alternativt kan du grille dem i stekeovnen.)
Legg dem deretter i en plastpose som du knyter igjen. La dem hvile noen minutter, fjern skinnet og skjær paprikaene i tynne strimler.
Krydre dem med litt salt og pepper, og legg dem i en liten salatbolle.
Ringle litt av din beste olivenolje over, og smuldre over litt feta. Dryss deretter over ristede pinjekjerner og frisk persille.
2 Kok og grill poteter
Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og pensle dem med litt nøytral olje. Grilles til de er møre.
3 Lag pistou
Ha urter, hvitløk, parmesan og olivenolje i en beholder med høye kanter, og kjør det med en stavmikser til urtene og hvitløken er knust.
Tilsett eventuelt litt mer olivenolje, til du får ønsket konsistens på pistouen. Pistou er holdbar i ca. 1 uke i kjøleskapet.
4 Grill lyst kjøtt indrefilet og servér
Grill eller stek den ferdig krydrete indrefileten i 3-4 minutter på hver side på medium til høy varme, til den er gjennomstekt.
Serveres med paprikasalat, poteter og pistou som tilbehør.
Vel bekomme, fra Trine og den norske bodnen!
Lyst Kjøtt Svin Indrefilet Krydret 300g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde lyst kjøtt indrefilet | 600 g | |
Små poteter | 400 g | |
Grillet paprikasalat | ||
Rød paprika | 1 - 2 stk | |
Gul Paprika | 1 stk | |
Olivenolje | 2 - 3 ss | |
Salt & Pepper | ||
Fetaost | 100 g | |
Pinjekjerner | 2 - 3 ss | |
Pistou | ||
Basilikum | 1 neve | |
Persille | 1 neve | |
Hvitløk | 1 fedd | |
Olivenolje | 1 dl | |
Parmesan | 25 - 50 g |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter med lyst kjøtt
Kaaynes Indrefilet sandwich med chimichurri og mozzarella
Prøv "Kaayne lager mat" sin digge sandwich med indrefilet, chimichurri, mozzarella og tomat!