Fremgangsmåte
1 Slik lager du smørbrød med sylte og rødbetsalat
Lag rødbetesalat eller kjøp ferdig. Fordel rødbetesalaten på brødet og legg noen rause skiver med julesylte oppå. Dekorer med friske urter, hvis du har.
2 Slik lager du smørbrød med skinkestek, appelsin og rødkål
Smør et raust lag med sennep på brødet, og fordel rødkål, skinkestek og appelsin oppå. Dekorer med friske urter, hvis du har.
3 Slik lager du smørbrød med roastbiff, tomater og remulade
Lag majones selv, eller bruk ferdig. Skjær sylteagurk og kapers i små biter, og rør det inn i majonesen. Smak til med sennep, sitronsaft, honning og pepper, til du får en fin balanse mellom smakene, så har du remuladen klar.
Legg et blad salat på brødet og fordel roastbiff, tomater og remulade oppå. Krydre med grovmalt sort pepper og strø over litt sprø løk rett før servering.
Vel bekomme og god jul, fra Trine og den norske bonden!
Smørbrød med julesylte og rødbetsalat | ||
---|---|---|
Gilde Hel julesylte | 1 stk | |
Skiver godt brød | 1 skive | |
Rødbetsalat | 1 stk | |
Timian | ||
Smørbrød med skinkestek, sennep og appelsin | ||
Gilde skinkestek i skiver | 1 pk | |
Skiver godt brød | 1 skive | |
Grov sennep | ||
Rødkål | 0,2 stk | |
Appelsin | 1 stk | |
Timian | ||
Smørbrød med roastbiff, tomater og remulade | ||
Gilde roastbiff | 1 pk | |
Skiver godt brød | 1 skive | |
Crispysalat | 1 stk | |
Cherrytomater | 1 boks | |
Remulade | ||
Sprøstekt løk | ||
hjemmelaget remulade | ||
Majones | 200 g | |
Sylteagurk | 3 ss | |
Kapers | 1 ss | |
Sennep | 1 ts | |
Sitronsaft | 1 ts | |
Flytende honning | 0,5 - 1 ts | |
Pepper |
Egg |
Sennep |
Gluten |
Soya |
Prøv også disse oppskriftene
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med «Pommes Anna» på kålrot og søtpotet
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 60 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Julefjøl med roastbiff
Enkelt og godt i den travle førjulstid – men også lukseriøst på et julebord. Rødbeter i grove biter, kapers, rømme, gressløk, pepper, ristet rugbrød, salattopper, grove skiver smør, remulade.
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.