Go to main content
Saftig umami burger

Supersaftig umami burger med sjampinjong, taleggio, ruccola, syltet rødløk og urtemajones! Denne blir det kamp om!

The current vote is 5 stars out of 5.
(15)
Umami burger
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Du kan enten bruke Gildes saftige Hereford & Charolais burger, eller lage burger fra bunnen av.

Hemmeligheten til en ekstra saftig hjemmelaget burger er sopp blandet inn i deigen! Lager du fra bunnen av kan du først kjøre sjampinjongen i en blender. Fres soppen i en panne på middels varme med litt olje, til den blir myk.

Etter at soppen er avkjølt blander du karbonadedeig, soppen, 6 g salt og 4 g pepper. Form blandingen til burgere som er ca. 1 cm tykke.

2 Hvis du bruker Hereford & Charolais

Hvis du bruker ferdigburger kan du steke sopp og ha det som topping for å få samme smak.

Skjær sjampinjongen i skiver. Stek soppen i en tørr panne, før du tilsetter en spiseskje smør og litt salt og pepper. Hvis du er ekstra glad i hvitløk kan du tilsette et fedd sammen med smøret (det er også hvitløk i urtemajonesen).

Husk å ta ut burgerne av kjøleskapet så de kan nå romtemperatur før de stekes.

3 Lag urtemajones

Ha egg, sennep, salt, pepper og urter i en stavmikserkolbe eller kjøkkenmaskin. Kjør mens du heller olje i tynn stråle. Smak til med sitron. Sett til side.

4 Stek burgerne

Stek burgerne i en varm panne i 4 minutter på hver side. OBS! Dette er steketiden ved romtemperert burger.

5 Bygg burgeren og servér

Saftig hjemmelaget umami burger

Anrett burgere på brød med salatblader, tallegio ost, ruccola, syltet rødløk og urtemajones.

Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.

Vel bekomme, fra Birger og den norske bonden!

TIPS!

Må hamburger gjennomstekes?

Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.

Vhrrbnhsdc

Herford & Charolais Burger Original 520g

NYT
7udmlxn55k

Karbonadedeig Storfe Usv 5% 400g Enh

Nøkkelhull NYT

Ved ferdigburger trenger du dette
Hamburger 4 stk
Sjampinjong 130 g
Smør 1 ss
Salt & Pepper
Hvis du vil lage hjemmelaget burger trenger du dette
karbonadedeig 400 g
Sjampinjong 130 g
Salt 6 g
Grov malt pepper 4 g
Rapsolje til steking av sopp
Topping
Små salatblader 1 neve
Ruccola 100 g
taleggio ost 100 g
Syltet rødløk
Urtemajones
PRIOR egg 1 stk
Dijonsennep 1 ss
Olje 3 dl
Sitron 0,25 stk
Flaksalt 0,25 ts
Pepper 0,25 ts
Hvitløksfedd 1 stk
Finhakket gressløk 1 potte
Rosmarin 4 ss

Melkeprotein inkl laktose
Egg
Sennep

Se flere oppskrifter

Å lage syltet rødløk er enkelt, her avbildet på en cheeseburger
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Syltet rødløk

Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.

Smashburger med syltet rødløk og hjemmelaget burgerdressing
Rating of this product is 4.29 out of 5.

Smashburger

Prøv Birgers smashburger med syltet rødløk, cheddarost, tomater, salat og burgerdressing. Denne blir det kamp om!

Cheeseburger-med-bacon
Rating of this product is 5 out of 5.

Cheeseburger med bacon

Klassisk cheeseburger med bacon fra den norske bonden!

Hamburger med blamuggost
Rating of this product is 4.33 out of 5.

Hamburger med blåmuggost

Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.

Hamburger av lam
Rating of this product is 5 out of 5.

Gresk lammeburger med tzatziki

Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!