Saftig umami burger

40m Middels 4 pers.

Umami burger

Supersaftig umami burger med sjampinjong, taleggio, ruccola, syltet rødløk og urtemajones! Denne blir det kamp om!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Du kan enten bruke Gildes saftige Hereford & Charolais burger, eller lage burger fra bunnen av.

Hemmeligheten til en ekstra saftig hjemmelaget burger er sopp blandet inn i deigen! Lager du fra bunnen av kan du først kjøre sjampinjongen i en blender. Fres soppen i en panne på middels varme med litt olje, til den blir myk.

Etter at soppen er avkjølt blander du karbonadedeig, soppen, 6 g salt og 4 g pepper. Form blandingen til burgere som er ca. 1 cm tykke.

2

Hvis du bruker Hereford & Charolais

Hvis du bruker ferdigburger kan du steke sopp og ha det som topping for å få samme smak.

Skjær sjampinjongen i skiver. Stek soppen i en tørr panne, før du tilsetter en spiseskje smør og litt salt og pepper. Hvis du er ekstra glad i hvitløk kan du tilsette et fedd sammen med smøret (det er også hvitløk i urtemajonesen).

Husk å ta ut burgerne av kjøleskapet så de kan nå romtemperatur før de stekes.

3

Lag urtemajones

Ha egg, sennep, salt, pepper og urter i en stavmikserkolbe eller kjøkkenmaskin. Kjør mens du heller olje i tynn stråle. Smak til med sitron. Sett til side.

4

Stek burgerne

Stek burgerne i en varm panne i 4 minutter på hver side. OBS! Dette er steketiden ved romtemperert burger.

5

Bygg burgeren og servér

Saftig hjemmelaget umami burger

Anrett burgere på brød med salatblader, tallegio ost, ruccola, syltet rødløk og urtemajones.

Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.

Vel bekomme, fra Birger og den norske bonden!

Må hamburger gjennomstekes?

Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.