Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Start med å kutte sopp, sjalottløk, hvitløk.
Finn fram en gryte og stek grønnsakene i smør.
Når disse er gylden tilsetter du hvetemel og surrer det kjapt sammen før du tilsetter kraften.
La dette koke i noen minutter. Husk å rør innimellom.
Skrell deretter poteter og kutt de i passe biter. Tilsett potet i gryten de siste 15 minuttene av kokingen.
Finkutt litt gressløk og bland inn til slutt.
Stek kjøttbollene i en panne med smør.
Tilsett kjøttbollene i gryten og smak til med salt og pepper.
2 Lag topping
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Riv grønnkålbladene fra stilken og legg bladene i en bolle.
Masser inn olje og salt i grønnkålen slik at den blir blank.
Spre grønnkålen på et bakepapir og legg dette på et steke brett, og sett dette inn i ovnen i ca. 7-10 min
Når dette er ferdig, tar du grønnkålen å legger den på et tørt papir.
3 Dandér
Start med å finne en dyp tallerken.
Forsyn deg med gryten og topp dette med den sprø stekte grønnkålen.
Vel bekomme, fra det norke kokkelandslaget og den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde kjøttboller | 400 g | |
Aromasopp | 200 g (Shitake, portobello, sjampinjong) | |
Sjalottløk | 3 stk | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Poteter | 100 g | |
Kyllingkraft | 1 l (buljong og vann) | |
Smør | 2 ss | |
Hvetemel | 2 ss | |
Topping | ||
Grønnkål | 200 g | |
Olje | ||
Salt |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Flere oppskrifter fra det norske kokkelandslaget
Klassisk pasta med italienske kjøttboller
En ekte italiensk klassiker med våre beste kjøttboller noensinne! Oppskriften er laget av norges kokkelandslag.
Wrap med kjøttboller, sopp og karamellisert løk
Denne oppskriften er laget av kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.
Gryte med italienske kjøttboller og parmesan
Denne oppskriften er laget av det norske kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.
Meksikansk sandwich med kjøttboller
Dette meksikanske smørbrødet er utviklet i samarbeid med det norske kokkelandslaget med våre beste kjøtboller noensinne!