Go to main content
Vossakorv på lun julesalat

Vossakorv på lun julesalat, med grønnkål, appelsin, eple, granateple, rugbrødkrutonger, honningristet gresskarfrø og hasselnøtter, cheddar og yogurtdressing.

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Vossakrov pa lun julesalat med gronnkal no022908 PNG
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Riv rugbrød i biter og pannestek det i olje med litt salt over. Del appelsin i skiver og eple i båter. Del granateple å ta ut frøene.

2 Lag tilbehør og fordel på fat

Riv grønnkål i biter og pannestek det i litt olje, men den skal fortsatt ha spenst i seg. Grovhakk gresskarfrø og hasselnøtter og stek det i tørr panne til gyllent – hell over honning og vend de så de karamelliseres. Fordel alt dette utover et stort fat.

3 Stek vossakrov

Stek Vossakorv i grove skiver og topp den lune salaten med pølsene og fersk timian. Bland yoghurt med klementinsaft, sukker, salt og pepper og server til julesalaten.

TIPS!

Tips! Du kan lage salaten med og uten vossakorv og det er et fresht alternativ til pinnekjøttet istedenfor den klassiske rotmosen og poteter.

Du trenger
Vossakorv 1 pk
Grønnkål 2 stk
Appelsin 2 stk
Epler 2 stk
Granateple 1 stk
Rugbrød 4 skiver
Olje
Gresskarkjerner 50 g
Hasselnøtter 50 g
Honning 2 ss
Cheddar 150 g
Yoghurt naturell 1 dl
Klementiner 1 stk
Hvitt sukker 1 ts
Salt & Pepper
Timian 1 neve

Gluten
Nøtter
Melkeprotein inkl laktose

Se flere juleoppskrifter

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

Ribbe

Alt om ribbe til jul!

🎄 Få inspirasjonen til årets middager med ribbe 🤶🏻🎅🏻

Juleribbe

Slik tiner du ribba på rett måte

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…