Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Riv rugbrød i biter og pannestek det i olje med litt salt over. Del appelsin i skiver og eple i båter. Del granateple å ta ut frøene.
2 Lag tilbehør og fordel på fat
Riv grønnkål i biter og pannestek det i litt olje, men den skal fortsatt ha spenst i seg. Grovhakk gresskarfrø og hasselnøtter og stek det i tørr panne til gyllent – hell over honning og vend de så de karamelliseres. Fordel alt dette utover et stort fat.
3 Stek vossakrov
Stek Vossakorv i grove skiver og topp den lune salaten med pølsene og fersk timian. Bland yoghurt med klementinsaft, sukker, salt og pepper og server til julesalaten.
TIPS!
Tips! Du kan lage salaten med og uten vossakorv og det er et fresht alternativ til pinnekjøttet istedenfor den klassiske rotmosen og poteter.
Du trenger | ||
---|---|---|
Vossakorv | 1 pk | |
Grønnkål | 2 stk | |
Appelsin | 2 stk | |
Epler | 2 stk | |
Granateple | 1 stk | |
Rugbrød | 4 skiver | |
Olje | ||
Gresskarkjerner | 50 g | |
Hasselnøtter | 50 g | |
Honning | 2 ss | |
Cheddar | 150 g | |
Yoghurt naturell | 1 dl | |
Klementiner | 1 stk | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Salt & Pepper | ||
Timian | 1 neve |
Gluten |
Nøtter |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere juleoppskrifter
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…